home

 

Legende ale vestului si metropole americane

 

SUA COASTA DE VEST sI CELE MAI FRUMOASE PARCURI NAtIONALE

 

Los Angeles - Parcul National Joshua Tree - Laughlin- Parcul National Marele Canion - Monument Valley - Page - Kanab - Parcul National Bryce Canion - Parcul National Zion - Las Vegas - Valley of Fire - Parcul National Yosemite - 17 Mile Drive -

Pacific Grove - Carmel - Monterey - San Francisco

 

Circuitul pe care vi-l propunem inseamna dincolo de stralucirea Hollywoodului şi varietatea posibilitatilor de distractie din marile metropole, peisaje spectaculoase, legende cu cowboys si istorie nativa americana. Spectacolul inegalabil al cascadelor vijelioase, liniştea lacurilor de culori incredibile, canioanele adanci care par a atinge mijlocul pamantului, straniile formatiuni carstice, muntii semeti cu varfuri care parca sfideaza cu inaltimea lor si legendele indepartate ale vestului salbatic reprezinta o parte mai putin cunoscuta a Americii, dar care iti taie respiratia la fel de usor ca o intalnire cu Brad Pitt sau Angelina Jolie pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame din Los Angeles! Strazile in panta, imaginea in ceata a Podului Golden Gate si tramvaiele cu cablu din San Francisco, cazinourile, fantanile muzicale din fata Hotelului Bellagio si Vulcanul de la Mirage din Las Vegas, Beverly Hills, faimosul cartier cu somptuoasele vile ale vedetelor din Los Angeles vor face deliciul celor pasionati de stralucirea, mirajul si modernismul oraselor cosmopolite americane si isi vor gasi un loc de cinste in albumele foto. Va asteptam intr-o America mai profunda si mai frumoasa decat o intuiti, dar la fel de stralucitoare indiferent ca o priviti de pe Strip Boulevard din Las Vegas sau de la Desert View din Marele Canion!

 

Perioada: 02.08 - 13.08.2024

 

Ziua 1 / 02.08.2024: Bucureşti - Amsterdam - Los Angeles

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca spre Los Angeles cu zborul KL 603 (12:50 / 14:50). Sosire in Los Angeles sau pe scurt L.A., numele initial fiind El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles, oraş format ca un puzzle zonal, fiecare zona avand specificul sau cultural. Oraşul modei, al Hollywoodului şi al viselor, al carui spirit a devenit o filozofie de viata prin vestitul slogan "viseaza orice, totul este posibil", a fost intemeiat in anul 1781, devenind cel mai mare oraş din Statul California şi al doilea ca marime din punct de vedere al populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York. Transfer pentru cazare la Hotel DoubleTree By Hilton Los Angeles Downtown (sau similar).

Ziua 2 / 03.08.2024: Los Angeles

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al orasului Los Angeles, prilej cu care vom ajunge in Downtown cu ametitorii zgarie-nori, cu Union Station, gara principala şi cu Olvera Street, cea mai veche parte din oraş. Vom admira Hollywood Walk of Fame, vestitul bulevard cu stelele tuturor actorilor remarcabili de la Hollywood, Mann's Chinese Theater, teatrul chinezesc de pe celebrul bulevard, complexul nou al Oscarurilor din Hollywood, Kodak Theater, lacasul decernarii premiilor Oscar, Disney Hall, cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, gazduind in prezent, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A., Highland, un cartier istoric din nord-estul Los Angeles-ului, Sunset Strip, bulevardul cu cluburi celebre frecventate de marii actori şi cu reclame uriaşe care acopera cladirile in West Hollywood, Farmers Market, o zona de tarabe, restaurante, piete şi de asemenea, un reper istoric din oraş, Beverly Hills, faimosul cartier cu somptuoasele vile ale vedetelor, Rodeo Drive şi Melrose Avenue, arterele comerciale faimoase cu cele mai celebre marci şi brand-uri din intreaga lume. Dupa-amiaza, optional puteti alege vizita la Universal Studios din Hollywood, unele dintre cele mai mari studiouri de film din lume, unde veti putea face un tur, veti putea vedea o scurta prezentare a momentelor marcante de la Hollywood si nu in ultimul rand veti afla cate ceva despre secretele efectelor speciale folosite cu atata succes in productiile hollywoodiene. Cazare in Los Angeles Hotel DoubleTree By Hilton Los Angeles Downtown (sau similar).

Ziua 3 / 04.08.2024: Los Angeles - Parcul National Joshua Tree - Laughlin

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Joshua Tree, situat intre Deserturile Mojave si Colorado. Pe masura ce vom lasa civilizatia in urma, vom afla despre tribul Cahuilla, care a numit candva acest loc acasa, si vom face cunostinta cu Jim McHaney, care a terorizat orasenii cu banda sa de batausi. Apoi, vom vedea copacii Joshua cu acelasi nume, o specie de planta arborescenta specifica acestei regiuni. Parcul cuprinde unele dintre cele mai interesante expozitii geologice gasite in deserturile Californiei. Vom continua pe un traseu de drumetie care ne va duce la una dintre cele mai ciudate atractii ale parcului, o gramada de pietre cu inscriptii spirituale criptice pe ele, lasate de un recluzionist ciudat acum aproape 100 de ani. in continuarea zilei vom vizita popularul Hidden Valley Nature Trail, unde faimoasa banda McHaney Gang isi tinea odata vitele furate in timp ce astepta sa le vanda. Vom trece apoi pe langa sinistrul Skull Rock si vom avea ocazia sa vizitam niste mine vechi, abandonate din Queen Valley. Ne vom deplasa apoi spre Laughlin pentru cina şi cazare la Tropicana Laughlin Hotel & Casino (sau similar).

Ziua 4 / 05.08.2024: Laughlin - Parcul National Marele Canion

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Marele Canion, considerat a fi una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, care este de fapt rezultatul eroziunii exercitate de Fluviul Colorado timp de doua milioane de ani, partea sa inferioara de astazi fiind de fapt albia majora a fluviului. Monumentalul Grand Canyon face parte aproape integral din Parcul National Grand Canyon, unul dintre primele parcuri nationale ale SUA. Deşi descoperit in anul 1540, Grand Canyon a fost destinatia unei expeditii ştiintifice in anul 1860 conduse de John Wesley Powell. Zona a fost locuita de nativi americani (indieni): anasazi, hualapai, paiutes, havasupai, sinagua şi dineh. Ne vom indrepta spre sudul Marelui Canion - South Rim, respectiv spre Painted Desert -Deşertul Pictat, denumit astfel datorita culorii roşiatice data de rocile cu un continut mare de fier şi compuşi de mangan. Vom intra apoi in peisajul spectaculos al Marelui Canion, strabatandu-l şi facand opriri in cele mai cunoscute puncte: Desert View, Mater Point şi Grand Canyon Village. Cina si cazare in zona Grand Canyon la The Grand Hotel at the Grand Canyon (sau similar).

Ziua 5 / 06.08.2024: Parcul National Marele Canion - Monument Valley - Page - Kanab

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta catre centrul vizitatorilor din Monument Valley, o vale socotita monument, situata la granita de sud a statului Utah cu Arizona şi la vest de granita cu Colorado. Avand o lungime de 40 km şi o latime de 25 km, locul este impresionant prin maretia şi culoarea roşu aprins a stancilor, peisajul putand fi regasit in multe dintre filmele western de la Hollywood. Monumentul nu a fost declarat parc national, dar regiunea este des vizitata de turişti datorita reliefului de deşert cu formatiuni bizare, care se pot vedea de pe şoseaua care inconjoara zona. Vom face un "Jeep tour" insotiti de indieni Navajo, care va dura aprox. 2 ore. Ne vom deplasa apoi spre orasul Page, oraşel relativ tanar, fondat in anul 1957 pentru a gazdui muncitorii care au lucrat la masivul baraj arcuit Glen Canyon Dam al lacului. Aflat la altitudinea de 1.300 m, oraşul se afla cu 180 m mai sus fata de apele lacului Powell, pe un teritoriu care a apartinut indienilor navajo. Deşi barajul s-a finalizat in anul 1960, Page s-a dezvoltat in continuare, fiind poarta de acces spre Glen Canyon National Recreation Area şi Lake Powell. Vom face scurte opriri la Lacul Powell si la Glen Canyon Dam, dupa care ne vom indrepta catre Kanab pentru cina şi cazare la Hotel Best Western Red Hills (sau similar).

Ziua 6 / 07.08.2024: Kanab - Parcul National Bryce Canion - Parcul National Zion - Las Vegas

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta catre un alt parc national unde vom intalni poate cel mai bizar şi totodata, cel mai frumos canion al planetei, Bryce Canyon, din apropierea oraşului Kanab, care, in ciuda numelui sau, nu este un canion, ci un uriaş amfiteatru strabatut de mii de stanci, de arcuri naturale, de crevase, vai, poduri naturale şi pante abrupte create de natura prin eroziunea partii de est a Podişului Paunsaugunt. Canionul este o simfonie de forme şi culori: roşu, portocaliu şi alb, culori date de structura sa geologica. Poveştile spun ca primul alb stabilit in canion in anul 1875 a fost un fermier scotian, Ebenezer Bryce, urmat de sotia sa Mary. Dupa el, sute de imigranti mormoni s-au ingramadit in locul pe care l-au botezat, in memoria sa, Bryce Canyon - Canionul lui Bryce. Frumusetea de neinchipuit a canionului din Utah a fost cea care i-a determinat pe americani, inca din anul 1916, sa ceara stoparea distrugerilor facute de fermierii şi de taietorii de lemne, 7 ani mai tarziu, Canionul Bryce fiind numit monument al naturii, iar in anul 1928 declarat Parc National. in continuarea zilei vom pleca spre Parcul National Zion, cu o fauna specifica zonei, care include 75 de specii de mamifere, 289 de specii de pasari şi 32 specii de reptile, vegetatia fiind o combinatie de patru tipuri diferite: vegetatie de deşert, de podiş, montana preponderent de conifere şi de stepa. Structura geologica a canionului, axata pe 9 formatiuni care reprezinta peste 150 milioane de ani, işi are originea in perioada mezozoica. Canioane inguste, turnuri de piatra şi vegetatia specifica, formeaza peisajul din Zion care este dominat pe alocuri de "catedrale" stancoase care ajung la o inaltime de aprox. 900 m. Ne vom deplasa apoi spre Las Vegas, unde ne vom caza la Hotel Excalibur Casino (sau similar).

Ziua 7 / 08.08.2024: Las Vegas - Valley of Fire - Las Vegas

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre partea nord-vestica a Las Vegasului catre Overton, pentru a ajunge in Valley of Fire - Valea de Foc, parc natural situat in Deşertul Mojave, denumit aşa datorita formatiunilor erodate in diverse forme portocalii şi roşiatice care alcatuiesc relieful deosebit de ciudat al zonei. Valea de Foc este recunoscuta ca fiind locul unde s-au fimat o multime de scene din productiile cinematografice ale genului western. Dupa-amiaza ne vom intoarce in Las Vegas, oraşul luminilor şi distractiilor, sau "Sin City", oraşul pacatelor cum i se mai spune capitalei mondiale a distractiei, prilej de a explora hotelurile şi cazinourile de pe celebrul Strip Boulevard. Constructia oraşului a inceput in anul 1905, iar localitatea a obtinut titlul de oraş in anul 1911. Datorita ritmului sustinut de extindere, Las Vegas a devenit cel mai mare oraş din Statele Unite fondat in sec. al XX-lea, comparativ cu Chicago, care este considerat cel mai mare oraş fondat in sec. al XIX-lea. Las Vegas este in prezent pe locul 28 din oraşele din Statele Unite dupa numarul de locuitori, iar ca o curiozitate, in Las Vegas exista cel mai mare numar de biserici pe cap de locuitor raportat la oraşele SUA. Cazare la Hotel Excalibur Casino (sau similar).

Ziua 8 / 09.08.2024: Las Vegas - Parcul National Yosemite

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Yosemite, pe care jurnalistul american Horace Greely il denumea "cea mai mareata minune a continentului", iar celebrul naturalist american John Muir il elogia in scrierile sale cu afirmatii precum: "Yosemite are cele mai nobile paduri... cele mai adanci canioane scobite de gheturi". Situat in centrul statului California, parcul este recunoscut pentru peisajul sau deosebit cu arbori sequoia uriaşi ce au o vechime de 2500 - 3000 ani, cu un diametru de pana la 11 m şi inalti de 75 - 90 m, muntii minunati şi viata salbatica. in anul 1984, Yosemite, cu masivul sau stancos impunator, cu paraurile cu ape limpezi şi cascade, a fost inclus in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Parcul cuprinde unul dintre cei mai mari monoliti expuşi de granit din intreaga lume, stanca El Capitan, inalta de 1097 m, precum şi cascada superioara Yosemite considerata a cincea cascada din lume, ca marime. Primii oameni care au trait in Sierra Nevada au fost amerindienii din populatiile Sierra Miwok, Mono, Paiute, care, conform dovezilor arheologice, s-au stabilit in regiune acum aprox. 8000 ani. Vom descoperi printre altele Half Dome, vom strabate Valea Yosemite şi vom avea ocazia sa admiram Cascadele Bridalvail şi Yosemite. Cina şi cazare in zona Parcului National Yosemite la Yosemite Westgate Lodge (sau similar).

Ziua 9 / 10.08.2024: Parcul National Yosemite - 17 Mile Drive - Pacific Grove - Carmel - Monterey - San Francisco

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta catre una dintre cele mai uimitoare rute din Statele Unite ale Americii, 17 Mile Drive, un drum panoramic de 17 mile (aprox. 27 km) care se intinde de-a lungul coastei Oceanului Pacific, oferind nişte panorame unice ale golfurilor salbatice. Printre cele mai spectaculoase atractii se numara The Lone Cypress, chiparosul singuratic, cel mai fotografiat copac din lume, crescut pe o stanca care se inalta direct din ocean şi Carmel Highlands & the Mission, leaganul artei californiene, locul unde foarte multi artişti işi petrec vacanta, perfect pentru iubitorii de arta, cu foarte multe galerii şi expozitii. Vom face o prima oprire la Pacific Grove, cunoscut pentru "plantatia" de fluturi monarh, numeroasele sale case istorice, dintre care unele dateaza din sec. al XIX-lea, si o intindere lunga de coasta stancoasa frumoasa, cu mai multe vederi pitoresti. Ne vom deplasa apoi spre Carmel, pitorescul orasel de pe coasta californiana unde ne vom plimba pe strazile cu galerii de arta, cafenele si magazine cu suveniruri. Itinerariul zilei ne va purta catre Monterey, prima capitala a Californiei, vechi oraşel pescaresc renumit in trecut pentru vanatorii de balene, care detine mai mult de 40 de cladiri construite inainte de anul 1850. Vom face un tur panoramic al orasului si un popas in portul "nemuritor", asa cum l-a descris scriitorul John Steinbeck. in finalul zilei vom ajunge in San Francisco, al patrulea cel mai mare oras din California, unul dintre cele mai frumoase orase de pe Coasta de Vest, o metropola construita in varful Pensinsulei, delimitata de Golful San Francisco si Coasta Pacificului. Cazare in San Francisco la Hotel Majestic (sau similar).

Ziua 10 / 11.08.2024: San Francisco

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului San Francisco, capitala financiara a Coastei de Vest. Fiecare dintre noi va ramane cu o amintire diferita din San Francisco, precum strazile in panta, adevarate provocari pentru şoferi, misterioasa ceata care acopera uneori Podul Golden Gate, calatoria cu tramvaiul cu cablu sau imaginea impunatoarelor case victoriene. Vom face un tur panoramic de oraş care va include cartierul financiar Union Square, care marcheaza centrul oraşului cu statuia amiralului George Dewey, Catedrala St. Mary's, Japantown - cartierul japonez, Debarcaderul Pescarilor - Fisherman's Wharf de unde vom avea o vedere panoramica a celebrei inchisori Alcatraz, in care unii dintre cei mai cunoscuti infractori ai Americii au fost prizonieri şi Chinatown a carui parte de oras a fost fondata in anii 1840 de catre rezidentii de origine chineza din San Francisco care lucrau fie la calea ferata transcontinentala, fie la minele din zona in timpul celebrei perioade Gold Rush, in prezent cel mai mare Chinatown din afara Asiei, dar şi cel mai vechi de acest gen din America de Nord. Vom traversa apoi celebrul pod Golden Gate inaugurat in anul 1937, cu o lungime impresionanta si un decor art-nouveau ce pune in evidenta cei doi stalpi uriasi, pentru a ajunge in micutul oraşel Sausalito dincolo de golf, pentru a ne bucura de o panorama deosebita asupra golfului si orasului San Francisco. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale sau optional traversare cu ferry-boat-ul catre Insula Alcatraz unde se afla fosta inchisoare federala in care au fost inchisi Al Capone "Scarface", George Kelley "Machine Gun" si Robert Stroud "The Birdman". Cazare in San Francisco la Hotel Majestic (sau similar).

Ziua 11 / 12.08.2024: San Francisco - Amsterdam

Mic dejun. Timp liber pana la ora transferului la aeroportul din San Francisco pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 606 (13:50 / 09:05).

Ziua 12 / 13.08.2024: Amsterdam - Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 09:05, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:35 / 17:20).

 

TARIF: 1590 EURO + 3190 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1190 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 20 turişti; pt. 14-19 turişti, tariful se va majora cu 120 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Amsterdam - Los Angeles si San Francisco - Amsterdam - Bucureşti cu compania KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- cazare 10 nopti:

  2 nopti in Los Angeles

  1 noapte in Laughlin

  1 noapte in zona Parcului National Grand Canyon

  1 noapte in Kanab

  2 nopti in Las Vegas

  1 noapte in zona Parcului National Yosemite

  2 nopti in San Francisco

- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri si 4 cine in Laughlin, Grand Canyon, Kanab si Yosemite

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- accesul pe celebra ruta panoramica "17 Mile Drive"

- taxe de intrare in parcuri si la obiectivele mentionate in program

- vizita in Parcul National Joshua Tree

- vizita in Parcul National Marele Canion

- vizita in Parcul National Monument Valley

- "Jeep Tour" in Monument Valley

- vizita in Parcurile Nationale Zion şi Bryce Canion

- vizita in Parcul National Yosemite

- tur panoramic cu ghid local in: Los Angeles si San Francisco

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza pentru SUA (185 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)

- taxa asistenta şi procesare viza: 20 euro/pers. (se achita la agentie la inscriere)

- taxele de oraş (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacşişul obligatoriu in SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Excursie la Universal Studios (include transport, insotitor si intrare): aprox. 270 usd/pers.
  • Excursie optionala la inchisoarea Alcatraz (include transport, bilete ferry-boat, insotitor si intrare): aprox. 180 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei şi a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, maşina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii şi ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agentie)

 

Agentia işi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Recomandam aplicarea pentru viza de la momentul inscrierii.

 

NOTA:
iN CAZUL NEOBtINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "CONDITIIle de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza şi programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>